Provinciehuis Leuven

Met het openbaar vervoer
Het provinciehuis ligt vlakbij en op loopafstand van het trein- en busstation van Leuven. Het provinciehuis bevindt zich bij het buitenkomen van het treinstation links. U volgt eenvoudig de promenade.

Met de auto

Rij vanop de E40 de E314 op en neem onmiddellijk afrit 15 richting Leuven centrum. U volgt de weg tot aan de Leuvense ring, die rijdt u rechts op richting Tienen en Diest. U rijdt tot voorbij de Tiense Poort. Kies bij het naderen van het provinciehuis de rechterrijstrook en rij door, richting station, tot op het einde. Sla vervolgens rechtsaf en rij stapvoets, met respect voor voetgangers en fietsers die hier uw pad kruisen, onder de voetgangersbrug (Roger Van Overstraetenesplanade) tot aan de spoorweg. Draai nu naar rechts en zet uw tocht verder langs de sporen, richting provinciehuis.
Opgepast: Sommige oudere gps-software herkent het adres Provincieplein niet. Voer dan als straatnaam "Tiensevest - kruising met Justus Lipsiusstraat" in.

Parkeergelegenheid

Het provinciehuis ligt op loopafstand van het station van Leuven. U neemt dus best het openbaar vervoer. Er is beperkte parkeergelegenheid onder het provinciehuis.

Download het plannetje in pdf