Nieuws
Knack zoekt getuigenissen rond co-ouderschap
Naar aanleiding van het Leuvens onderzoek en evaluatie van twintig jaar co-ouderschap werk ik aan een artikel waarvoor ik graag met betrokkenen zelf zou spreken: jongeren/jongvolwassenen die de regeling van co-ouderschap hebben ervaren, en hun ouders die voor de regeling hebben gekozen. Hoe hebben zij dat ervaren? Wat vonden ze de voor- en nadelen? Wat werkte en waarom werkte het? Wat liep er een periode moeilijker en hoe hebben ze dat opgelost? Hoe kan je zorgen dat het lukt, wat zijn goede manieren om het vlot te laten verlopen?
Wie interesse heeft, kan mij bereiken op nathaliecarpentier@yahoo.com of 0496/108295. Alvast bedankt! Nathalie Carpentier, journaliste
- Lees meer over Knack zoekt getuigenissen rond co-ouderschap
Uit elkaar?! Ontmoetingsnamiddag in Leuven 4 februari 2017 van 13u30 tot 17u
Ontmoetingsnamiddag met interactieve workshop voor kinderen (0-12 jaar) , jongeren (+12 jaar) , (plus-)ouders en grootouders betrokken bij scheiding
Uit De Standaard 19/1/2017 Balans na 20 jaar verblijf co-ouderschap
Het aantal kinderen dat opgroeit in twee huizen, stijgt. Dat blijkt uit onderzoek van de KU Leuven.
- meeste ouders denken dat co -ouderschap 50/50 regeling inhoudt. Ouders ervaren het als een recht waar ze voor moeten vechten.
Nochtans is 40/60 regeling niet minder gelijkwaardig. Het verandert niks aan de band ouder-kind.
'Helft van kinderen die zich echtscheiding herinneren, spreekt over vechtscheiding’ (De Standaard 17/12/16)
Echtscheidingen komen veel vaker voor dan twintig, dertig jaar geleden. Maar ervaren ouders en kinderen een relatiebreuk daarom als minder erg? Toch niet, zegt Inge Pasteels, onderzoekscoördinator Social Work-Research aan Hogeschool PXL in Hasselt.