Vraag DE STANDAARD

Beste,

De Standaard plant een reeks over juridische samenleefvormen, en de praktische en soms onvoorziene gevolgen daarvan. Velen trouwen nu niet meer, maar wonen samen, al dan niet wettelijk.
Trouwen biedt wederzijds het meest bescherming, maar je kunt bezit, pensioeninkomsten en erfenissen natuurlijk ook regelen via contracten. We willen info en tips geven. En vooral ook getuigenissen.

Daarom zijn we op zoek naar:

  • een koppel dat lang heeft samengewoond, maar uiteindelijk toch is getrouwd. Niet per se om romantische redenen, maar juist vanwege de juridische e wettelijke bescherming die dat meebrengt.
  • een stel dat absoluut niet wil trouwen, maar goede regelingen heeft getroffen bij de notaris voor de verdeling van bezit bij overlijden of partnerbreuk.
  • een nieuw samengesteld gezin dat de kinderen uit vorige relaties, en ook die van samen, allemaal evenveel wil laten erven.
  • samenwoners van wie een van beiden al een huis had, waaraan de nieuwe partner bv. mee onderhoud of verbouwingen heeft betaald. Treffen zij een regeling opdat de een niet helemaal met lege handen staat als de relatie ophoudt, of de partner die het huis al had, overlijdt?

En alle mogelijke variaties op dit thema.
We zoeken specifiek naar mensen die hun verhaal open willen vertellen, met naam en foto erbij.
Teksten worden voor verschijning altijd nog voorgelegd ter goedkeuring.

Wie er zin in heeft, of meer wil weten, kan contact nemen met: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.